top of page
chelsea-gates-n8L1VYaypcw-unsplash.jpg

YOGA & REIKI

Adem & Meditatie
yogatwist.jpg

Live stream yoga lessen

Online yoga waar het jou uitkomt

Online yoga is ideaal als je niet weet of je wel naar de yogastudio kunt, je veel reist of gewoon blij bent om lekker thuis yoga te doen. Met meerdere live stream yogalessen per week is er altijd wel een les met Mira te volgen.

Het is heel gemakkelijk om mee te doen: Je ontvangt een link die je in de online wachtkamer brengt. Als de les begint laat Mira je binnen. Is het je eerste les en wil je even kennis maken of heb je wat hulp nodig, stuur dan Mira een berichtje en zij maakt tijd voor je. Tijdens de les staat je video aan. Mira kan zien wie er in de les is, en als nodig aanpassingen of tips doorgeven. In tegenstelling tot een yogavideo zul je merken dat met de begeleiding van Mira je yogabeoefening snel beter zal gaan, dat de les echt een kadootje is voor jezelf, niet alleen iets wat je doet. Er is altijd tijd voor vragen na de les.

Mira haar lessen zijn toegankelijk, leuk en uitdagend voor alle niveaus. In de lessen deelt Mira haar passie voor Hatha en vinyasa yoga, de stilte van yin yoga en de meridianen en soms een vleugje andere yoga stijlen .

 

De lessen beginnen met een momentje om even terug in je lichaam te dalen, uit je hoofd. Om zo de dag achter je te laten en je te verbinden met je adem. Dit wordt gevolgd door een opwarming en yoga houdingen om het hele lichaam te stretchen en te versterken. De les eindigt met een eindonstpanning, meditatie of visualisatie.   

logowhite_edited_edited.png

YOGA

Hatha is een benaming die bijna alle yoga stijlen omvat. Het is een oud systeem dat de houdingen en ademhalingsoefeningen omvat die helpen om kracht, rust en ruimte te brengen in lichaam en geest om zo het lichaam voor te bereiden op meditatie.  

 

Tegenwoordig keren we ons meestal tot yoga omdat het kan helpen bij het vinden van een gezonde balans tussen lichaam en geest.en het een positieve effect heeft op ons welzijn. Yoga zou je balans, kracht en vertrouwen bevorderen.

 

Je krachtige en flexibele spieren geven, en je lichaamshouding verbeteren. Het brengt bewustwording van lichaam en geest, en het werkt goed bij slaapproblemen.  

savasana_edited.jpg
Online Yoga
logan-weaver-MHX1XkQyZVE-unsplash_edited.jpg

Breathe, move and flow with me

bhujungasana-es_edited.jpg

Hatha Yoga

Hatha yoga wordt gebruikt voor een stijl yoga die zich onderscheid door de aandacht voor ademhalingsoefeningen en de traditionele yogahoudingen.

 

Een statische yoga stijl in een rustig tempo om kracht, rust en ruimte te brengen in lichaam en geest.  

 

Aandacht is op het zijn in de houdingen met je adem. Hierdoor is er meer ruimte voor alignement, bewuste ademhaling, en onderzoek in de houding. 

Hatha Yoga
Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga wordt soms ook flow genoemd. Door de houdingen met adem en transities te verbinden flow je door de les.

De adem, Ujjayi is rythmisch en klinkt als het ruisen van de zee. Het brengt een sensatie van ontspanning en focus bij wat je doet. Zo is een flow les een bewegende meditatie.

 

Er zijn veel vormen van Vinyasa of Flow yoga. Van intens tot slow flow. Iedere les is weer anders.

vinyasa.jpg
Yin Yoga
miravw.jpg

Yin Yoga

In Yin yoga stretchen en versterken we het bindweesfsel, de botten en de gewrichten. We houden de poses lang vast met de spieren ontspannen. Dit houdt deze weefsels gezond en sterk en bevordert flexibiliteit en mobiliteit. Yin yoga helpt ook balans te brengen in de energiestroom in ons lichaam.

 

Als een meditatieve yogastijl geeft yin yoga je een heerlijk gevoel van rust en laat je lichamelijk en geestelijk gezond, fit, sterk en bewust voelen. Het is een echt inspirerende yoga beoefening.    

 

Yin Yoga is een prima tegenhanger van een meer yang style yoga of workout of krachtsport. Maar ook in tijden van disbalans fysiek, mentaal of emotioneel, bij chronische klachten, burn-out en herstel van blessures kan yin yoga een weg terug zijn naar balans. Yin yoga leert je luisteren en in contact te komen met jouw lichaam, wat voor jou goed is en wat niet goed is los te laten.  

craig-strahorn-5J0ZcXi73eo-unsplash_edited.jpg

All the flowers of all the tomorrows are in the seeds planted today

yogaonline.jpg

Adem en Meditatie

Meditatie wordt al duizenden jaren beoefend door vele culturen over de hele wereld. Tegenwoordig in ons drukke leven voelt het soms of ons hoofd overstroomd met allerlei gedachten en emoties.

 

Je vraagt je af, is er een manier om wat rust en ruimte te creëren in je hoofd? Meditatie helpt bij het verminderen van stress, angst, depressie, het vermindert pijn en kan een gevoel van lichtheid en vrede en algeheel welzijn creëren.

 

Deze adem- en meditatieles is een leuke manier om een drukke dag af te sluiten en om weer even wat rust te vinden voor een goede nachtrust. We beginnen met ademhalingsoefeningen, gevolgd door meditatie en of een visualisatie. We maken ons hoofd leeg om zo een gevoel van rust en vrede te ervaren  

Adem & Meditatie
branden-skeli-sbAdCGHpF0U-unsplash_edited.jpg

Every moment, every breath, is a new beginning. Take a deep breath, let go, smile, and start over

Reiki behandeling

REIKI

Reiki is de Universele levensenergie en komt voor in alles dat leeft. Dus ook in jou. Iedereen kan een kanaal worden voor reiki en deze helende energie behandeling gebruiken voor zichzelf, anderen, dieren en planten.

In periodes dat je wat extra energie nodig hebt of eens lekker wilt ontspannen. Bij lichte depressie, verdriet of stress om wat verlichting, balans en rust te geven kan reiki helpen. Daarnaast kan reiki lichamelijke pijn verlichten en het genezingsproces versnellen.

Hoe gaat een reiki behandeling op afstand?

Een reiki behandeling kan ook op afstand. Een extra voordeel is dat je niet naar mij toe hoeft te komen. De behandeling duurt een half uur. We bespreken eerst wat details die ik nodig heb voor de behandeling en zetten een intentie. Op een afgesproken tijdstip zorg je dan dat je op een rustige plek comfortabel ligt of zit. Ik zorg dat op dat tjdstip de helende reiki energie bij jou aankomt.

Meestal wordt een behandeling als zeer ontspannen en verlichtend ervaren en je kunt warme of koude tintelingen voelen tijdens de behandeling. Weet je dat een reiki niet alleen helend en rustgevend is voor mensen maar ook voor dieren? Allemaal hebben we baat van Reiki.

Ben je benieuwd? Neem gerust contact met mij op om een afspraak te maken of als u vragen heeft.

mudra.jpg
sunsetyoga.jpg

YOGA & REIKI

Trakteer jezelf op een Reiki behandeling
Reiki
bottom of page